Ares kritiske blogg

Aktive faglige tillitsvalgte er velferdsstatens fremste garantister

lørdag, mai 21, 2005

Davidsen gjenvalgt, som ventet


Valgene på Fagforbundets landsmøte er gjennomført, og Jan Davidsen ble gjenvalgt som leder med stående applaus. Det var som ventet, selv om man kunne ha ønsket dette annerledes, som jeg skrev i min forrige blogg.

Etter valget får Davidsen selvfølgelig min støtte. Davidsen er også min og Gaustadklubbens forbundsleder. Ingen har nytte av å fortsette en kamp når den er avgjort.

Kritikken av Davidsens håndtering av pensjonssaken står likevel fast. I dag kan vi konstatere at SV sier til Dagbladet at partiet går til valg på omkamp på reformen, som de oppfatter som uklar og urettferdig - og dette er bra! Det er også den neste regjeringen som skal utforme pensjonsreformen i detalj. Her vil kampen blant annet stå om forsikringsbransjens muligheter til å gjøre seg feite på tilleggspensjonskassa. Pensjonssaken kommer derfor fortsatt til å bli en viktig sak i tiden framover. Vi følger med!

Som leder for landets største lavtlønnsforbund må Davidsens jobbe for tilliten. Ikke minst må han det i forhold til en ønsket ny regjering med Arbeiderpartiet som største parti. Vi er nok mange som ikke godtar at Davidsens sentralstyreplass i partiet skal være viktigere for prioriteringene hans enn interessene til forbundets 300.000 medlemmer.

For øvrig gleder vi oss over sårt etterlengtet nytt blod i forbundets arbeidsutvalg, og vi gratulerer spesielt Gerd Kristiansen med vervet som ny første nestleder. Vi merker oss at Gerd ved dette tar Gunhild Johansens plass fra to år tilbake. Det forplikter. Det gjør henne også til et klart førstevalg som Fagforbundets første kvinnelige forbundsleder i 2009.